Wednesday, February 18, 2015

Najbolji trening rasporedi

  Nedeljni rasporedi treniranja, podele i planovi

        Biranje celokupnog nedeljnog trening rasporeda je jedan od kljucnog aspekta za kreiranje vase  uspesne trening rutine i za postizanje zeljenih rezultata.
 Sada je problem suociti se sa svim tim potencijalnim trening rasporedima,podelama i planovima    koje  mozate naci na mnogim sajtovima kao dobru preporuku za vas. 


Ovo su tri kljucne preporuke trening rasporeda 

1.Vas trening raspored mora odgovarati vasoj idealnoj trening frekvenciji

 Trening raspored koji vi izaberete treba vam dozvoljavati da dostignete frekvenciju tezine       treninga koja odgovara vama i koja je najbolja za specificni cilj i vas nivo iskustva.Znaci da li vam je potreban trening raspored koji vam dozvoljava da trenirate svaku misicnu grupu~jednom nedeljno~dva puta nedeljno ili tri puta nedeljno?


     2. Vas trening raspored mora odgovarati vasem licnom nedeljnom rasporedu               


        Koliko cesto mozete odvojiti vreme da trenirate u nedeljno? Tri puta,cetiri?...Mozda vise?
     Manje? Da li postoje odredjeni dani kada mozete  vezbati i neki kada uopste nemozete?Da li vam je potrebno da uzimate slobodne dane,vikende ili samo vikendom imate vremena?
     

   3.Vas trening raspored mora odgovarati vasim licnim prioritetima i potrebama 

      
 Slaganje vase idealne frekvencije i rasporeda je ono najvaznije,i jos nesto vrlo bitno~Vi morate uzivati u onome sto radite i biti sigurni da sve cak i najmanja sitnica odgovara vama i vasem cilju.kako bi bili uspesni u vasim trening rutinama.

  Tro~dnevni raspored treninga celog tela 

           1. Ponedeljak:Trening celog tela
  1. Utorak:Slobodan dan///////////////
  2. Sreda:Trening celog tela
  3. Cetvrtak://///////////
  4. Petak:Trening celog tela
  5. Subota:///////////////
  6. Nedelja:////////////////
      Ovo je najstariji i najzastupljeniji klasicni raspored treniranja,najpopularniji je jer daje rezultate.Uspesan je kod onih ciji su ciljevi gradjenje misica,povecavanje snage...isto tako funkcionise dobro kod svih nivoa iskustva treniranja~pocetnika~srednjih i naprednih nivoa.
Bez obzira koji su vasi ciljevi,iskustvo raspored treniranja celog tela je jako dobar izbor .











  Svaki od ova tri treninga nedeljno treba da ukljuci trening svih ili skoro svih delova tela u nekoj formi direktno ili indirektno sa velikim fokusom na slozenije vezbe.Na primer bench press moze posluziti kao jedno treniranje grudi,ramena i tricepsa umesto da imate jednu odvojenu vezbu za svaku misicnu grupu.